Wanneer je Corona hebt gehad, kan het zijn dat je daarna nog een lange periode klachten ervaart. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, benauwdheid, verminderde spierkracht, concentratie- en slaapproblemen. Een hersteltraject begint. Maar waar begin je? Pilates is de perfecte basis voor je herstel.

Hoe herstel ik na Corona?

Onze ervaring leert dat je begint bij een goede basis: je ademhaling en gezonde voeding. Na ziekte zijn veel voedingsstoffen vrijwel opgeraakt. Waar kan je lichaam dan nog de energie vandaan halen om goed te functioneren? Jouw lichaam heeft daarom voldoende zuurstof en voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. 

Een goed herstel verloopt dus stap voor stap. Met deze methode ligt de focus op je ademhaling. Met behulp van Pilates-oefeningen word je ademhaling verbeterd. Je leert niet alleen de juiste ademhalingstechniek, maar ook voldoende ruimte te creëren voor je ademhaling. 

Ervaar je ook verminderde spierkracht? Dan kan Pilates je in de volgende fase helpen bij het herstel van je spieren. Je hebt waarschijnlijk een tijdje weinig energie gehad om intensief te bewegen. Neem daarom ook de tijd om je lichaam weer in vorm te krijgen. Pilates is gericht op de spieren rondom je rug, buik en heup/bekken, ook wel je 'core' genoemd. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. Een sterke core geeft je meer kracht en balans tijdens het bewegen en het verbetert je houding. 

 

Stap voor stap:

  1. Educatie: leer hoe je lichaam werkt
  2. Voeding
  3. Ademhaling
  4. Spieren 
  5. Conditie
Pilates - ademhaling
Pilates - herstel Corona

Waarom Pilates?

Wanneer je start met Pilates werk je eerst aan een goede ademhaling. Vanuit deze ademhaling voer je diverse oefeningen uit. Het gaat daarbij absoluut niet om de snelheid. Juist door de oefeningen rustig en met volledige aandacht uit te voeren, leer jij je lichaam kennen en je spieren op een juiste manier te gebruiken. Hierdoor kan je veel beter aanvoelen waar je grenzen liggen. 

Pilates wordt overigens vaker geadviseerd. Denk hierbij aan herstel na zwangerschap, een burn-out en diverse blessures.

 

Train op je eigen niveau: groepsles of privé

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan je herstel te werken. Samen kijken we naar wat het beste bij jouw omstandigheden past. 

Privé les, ook aan huis

Ervaar je veel klachten? Zoals extreme benauwdheid, vermoeidheid, hoofdpijn en verminderde spierkracht. Dan kun je het beste met 1 op 1 begeleiding beginnen. 

Ben je niet in staat om naar onze locatie te komen? Heb je bijvoorbeeld al moeite om de trap op en af te lopen? Dan kan ik je thuis begeleiden. Het voordeel hiervan is dat je direct in je eigen omgeving de oefeningen leert. Zo kun je thuis de oefeningen makkelijker dagelijks herhalen. 

Groepsles Pilates

Wanneer je milde klachten ervaart, kun je direct deelnemen aan de Pilates groepsles. Tijdens deze les krijg je uiteraard oefeningen en tips afgestemd op jouw niveau. Door het rustige karakter van de les en de kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

 

Pilates is goed voor je houding