Het beste uit twee werelden

Yolates is een efficiënte, maar zeer effectieve les die je mentale én fysieke gesteldheid bevordert. Met Pilates voor kracht en balans, afgewisseld met yoga voor een diepere ontspanning. 

 

1. Pilates

De focus bij Pilates ligt op grondoefeningen die perfect zijn voor de ‘core’ (kern): de spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. Een sterke core geeft je meer kracht en balans tijdens het bewegen, het verbetert je houding en vermindert het risico op blessures.

2. Yoga

Yin Yoga is gericht op het hydrateren en versoepelen van je bindweefsel. Hierdoor krijgen je spieren, pezen, ligamenten en gewrichten meer ruimte. Niet door inspannen, maar juist door te ontspannen. Bij Yin Yoga is alles goed zoals het is. Je gebruikt verschillende houdingen om je lichaam te voelen, daarbij word je uitgedaagd om spanningen los te laten. Dit verbetert de doorbloeding en conditie van de weefsels. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen.

 

Train op je eigen niveau

Deze les is geschikt voor iedereen die op zijn eigen niveau wil werken aan een krachtig en soepel lichaam. Door het rustige karakter van de les is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De oefeningen worden vloeiend en in een rustig tempo op je ademhaling uitgevoerd. Met als afsluiting een heerlijke, ontspannende cooling down.

 

Voor wie?

Yolates is een afwisselende les voor zowel beginners als gevorderden. Het is een efficiënte, maar effectieve les. Tijdens de groepslessen wordt er rekening gehouden met de verschillende niveaus. Heb je een blessure? Overleg dan wat de mogelijkheden zijn. 

 

Wanneer Yolates? 

Groepsles Yolates: 
Op aanvraag