Ontspanning gaat in deze les een stap verder. Door de kalme aanpak en focus op je lichaam, creëer je ook ruimte in je hoofd. Een les die door veel mensen niet voor niets als "zeer verrassend" en "rustgevend" wordt ervaren.

Ontspannen voor een leniger en krachtiger lichaam met Yin Yoga

 

Yin Yoga is gericht op het hydrateren en versoepelen van je bindweefsel. Hierdoor krijgen je spieren, pezen, ligamenten en gewrichten meer ruimte. Niet door inspannen, maar juist door te ontspannen. Bij Yin Yoga is alles goed zoals het is. Je gebruikt verschillende houdingen om je lichaam te voelen en word je uitgedaagd om spanningen los te laten. Door de ontspanning komt er lichte stretch te staan op de hardere stuggere bindweefsels en gewrichten in het lichaam. Dit verbetert de doorbloeding en conditie van de weefsels. Het lichaam gaat door de verbeterde ondersteunende weefsels soepeler en krachtiger aanvoelen.

Voorkom blessures

Yin Yoga helpt om blessures aan gewrichten te voorkomen. Als je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt, belast je veel het bindweefsel en de gewrichten in je bekken en rug. De oefeningen zijn onder andere gericht op het losmaken van deze gebieden.

 

Mindful

Wat Yin Yoga juist zo fijn maakt is het relatief rustige karakter van de les. Je hoeft even niet intensief te bewegen, maar neemt juist de tijd voor je lichaam. Een mooie mindfulness les, zodat jij ruimte krijgt voor de momenten die er voor jou echt toedoen! 

Hulp accessoires (yoga props) aanwezig

In een Yin Yoga les maken we veelvuldig gebruik van zogenoemde yoga ‘props’ om het lichaam in optimale ontspanning te brengen. Deze props zijn aanwezig en hoef je dus niet zelf aan te schaffen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de props worden gereinigd. Breng je liever je eigen props mee? Dan is dat uiteraard mogelijk.

 

Binnen & buiten les

De lessen worden standaard binnen gegeven met maximaal 6 personen. Een aangename groepsgrootte, met maximale aandacht voor jou. 

 

Is het buiten in het voorjaar en de zomer lekker weer? Dan wordt de les in een ruime afgesloten tuin gegeven. Heerlijk in de frisse lucht en groene omgeving.