Voor een krachtig en soepel lichaam

Pilates is een uitdagende les voor lichaam en geest. Je werkt aan een goede houding. De focus ligt op grondoefeningen die perfect zijn voor de ‘core’ (kern): de spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. Een sterke core geeft je meer kracht en balans tijdens het bewegen, het verbetert je houding en vermindert het risico op blessures.

 

Train op je eigen niveau

De les is geschikt voor iedereen die op zijn eigen niveau wil werken aan een krachtig en soepel lichaam. Door het rustige karakter van de les is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
De oefeningen worden vloeiend en in een rustig tempo op je ademhaling uitgevoerd. Met als afsluiting een heerlijke, ontspannende cooling down.

8 voordelen van Pilates

  1. Versterkt de buikspieren
  2. Stabiliseert de wervelkolom
  3. Verbetert de houding
  4. Verbetert de balans (lichamelijk én geestelijk)
  5. Verbetert de lenigheid
  6. Verbetert de coördinatie
  7. Versterkt het zelfbewustzijn
  8. Versoepelt het bewegen

Pilates voor beginners en gevorderden

Pilates is een uitdagende les voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens groepslessen wordt er rekening gehouden met de verschillende niveaus.

 

Blessure

Heb je een blessure? Overleg dan wat de mogelijkheden zijn. Pilates helpt namelijk bij het herstel van veel voorkomende blessures en fysieke ongemakken.